Ti írtátok: Radányi Lili - Miért lennék digitális nomád? - Digitális Nomád

Vendégposzt: Radányi Lili – Miért lennék digitális nomád?

Míg régebben főleg azokról lehetett hallani, hogy digitális nomáddá váltak, akik néhány év után belefáradtak az irodai munkába, ma már egyre gyakoribb, hogy az egyetemről kikerülve azonnal ezt az életformát választjuk. 

More...

Egyre gyakrabban találkozom olyannal, akinek hozzám hasonlóan soha nem volt helyhezkötött munkája. 

Radányi Lili 20 éves, egyetemista. Már gimis korában benne volt a kalandvágy, és hogy többet akar, ezért Dániába költözött, hogy ott járjon egyetemre. Bár még nem végzett, de máris úgy érzi, digitális nomádként szeretne élni, amint lehetősége lesz rá.

A napokban megkeresett engem, hogy leírhassa, miért is olyan lelkes, és hogy számára mit jelent a digitális nomád életmód. 

Az ő szavait olvashatjátok:

Miért választanám szívesen a digitális nomád életformát?

Az utazás az egyik legjobb dolog a világon, új helyeket fedezel fel, megismersz új embereket, kultúrákat és felejthetetlen élményeket szerzel. Azonban minden felnőtt ember életében vannak kötelességek, mint például a munka.

Nemegyszer láttam újságokban, Interneten, hogy bloggerek, újságírók, fotósok, marketigesek, webfejlesztők a világ minden pontjáról dolgoznak egy hordozható számítógép segítségével. Ebben a bejegyzésben úgy gondoltam, hogy megosztom a gondolataimat arról, hogy én miért is szeretnék belevágni ebbe az életformába.

Az első dolog, amire felkaptam a fejem, amikor több oldalon is olvastam erről az lehetőségről, hogy nem kell sok pénz ahhoz, hogy elkezdd a munkádat ebben a formában. Természetesen az sem mindegy, hogy a világ melyik részét tűzöd ki magadnak célul, mert nem mindegy, hogy Észak-Európában szeretnél dolgozni, ahol a megélhetési árak sokkal magasabbak, mint például Ázsiában.

Amit én hallottam, hogy legtöbb ember, aki belevág ebbe a életstílusba először Balira vagy Thaiföldre megy, hiszen sokkal kevesebb pénzből élhet magas életszínvonalú életet és rengeteg hozzá hasonló emberrel találkozhat, akik ugyanezt a munkaformát választották. Nagyon sokan elkezdik egymást tanítani, majd ezután elkezdenek együtt dolgozni és nem egyszer életre szóló barátságok is születnek.

Személy szerint én is egy ilyen helyen tudom elképzelni magam digitális nomádként, hiszen minden tényező adott a boldogságomhoz. Tenger, napsütés, különleges ételek, rengeteg felfedeznivaló és nem utolsó sorban nem egy bezárt, “levegő nélküli" iroda napi nyolc órában.

Rengetegszer hallottam már erről az életformáról, azonban igazán akkor kezdtem beleásni magam a témába, amikor egy új munkatárs érkezett a Trendhimhez és elkezdett magáról mesélni. Három éve él digitális nomádként, körbejárta egész Indonéziát és Európát. Rengeteget tanult ez idő alat,t nem csak különböző kultúrákról, országokról, hanem leginkább megismerte önmagát és a képességeit.

Minden reggel energiával feltöltődve, boldogan ébredt fel, kiváncsian várva, hogy aznap milyen különleges helyen tud majd dolgozni.

Talán a legnagyobb előny számomra ebben az életformában, hogy nem vagy időkorlátokhoz kötve, bármikor és bárhonnan tudsz dolgozni, csak egy laptopra és egy erős teljesítményű Internetre van szükséged.

Rengeteg képességemet tudnám ily módon fejleszteni, hiszen a kitartáson és az önállóságon kívül más dolgokra is szükség van egy ilyen kalandhoz, mint például, hogy tudjunk különböző videókból, blogokról, fórumokról tanulni és használni is tudjuk a megszerzett tudást a munkánk során.

Tényleg iszonyatosan jól hangzik, hogy körbeutazhatjuk a világot, megismerhetünk csodálatos helyeket, embereket azonban szerintem nagyon fontos mindig szem előtt tartani egy olyan digitális nomád véleményét, akiben, ha csak a blogbejegyzései alapján is, de megbízunk és nem félünk kikérni a véleményét egy-egy adott témában.

Neked mit jelent a digitális nomád életforma? 

Te is megosztanád a gondolataidat? Szívesen írnál egy bejegyzést a blogra?

Ha még iskolába jársz és új neked a munka világa, ha már régóta dolgozol egy megadott munkahelyen, de váltanál, vagy ha már te is digitális nomádként élsz, és szeretnéd megosztani a gondolataidat a nagyvilággal úgy, ahogy Lili tette, írj nekem emailt a contact@digitalisnomad.com-ra vagy üzenj a Facebook oldalon

Lili Instagram profilját itt találod. Kérlek biztasd őt a cikk megosztásával 🙂 

>