Főállású fotós leszek – Fotós Konferencia Vállalkozóvá váláshoz

Főállású fotós leszek – Fotós Konferencia Vállalkozóvá váláshoz (vendégcikk)

Lisztik Erika vagyok, fotós.

A konferencia ötlete onnan indult, hogy rengeteg fotós workshop hirdeti magát olyan általános témákkal kapcsolatban, mint: zársebesség, fények, pózok, beállítások, retusálás, marketing, stb.

El is jut az ember odáig, hogy évek alatt bevásárolt méregdrága felszereléseket, elment különböző tanfolyamokra, később elvégzett egy okj-s tanfolyamot is és gyakorolt. Majd előbb-utóbb elkönyvelte, hogy milyen jó hobbit választott magának! Ilyenkor már elég sok idejét leköti ez a tevékenység, alkalmanként esetleg pénzt is keres vele, így akár kárpótolhatja is azt a sok időt, amit belefektetett.

De akkor miért nem vállalkozik?! „Azt azért nem! Húú, az már vékony jég!”

More...

„Mert ugye az a biztos, ha minden nap bemegyek a munkahelyemre, ott tuti megállom a helyemet és megkapom átutalva a fizetésemet. Amellett meg hobbiként, biztonságosan tudok fotózni. Királyság! :-)” - ezt gondoltam én is addig a napig, amíg egy bringatúrán valaki meg nem kérdezte tőlem, hogy miért nem leszek szabadúszó? És akár dolgozhatnék a közösségi irodájában is... Nem is értettem a kérdést. 

Hazamentem és napokig ezen járt az eszem, hogy milyen mókás felvetés: „Egész nap azt csinálhatnám amit szeretek és ha kedvem van még be is tudnék menni egy irodába retusálni - persze azért még nekem kellene fizetni... Húúú! Ennyi pénzt sosem tudok fotósként keresni. Hány esküvő kellene hozzá??!”

Mindez kb. 2 évvel ezelőtt történt. Azután, hogy egy kis bogarat ültettek a fülembe, nagyjából egy évembe került, hogy otthagyjam az alkalmazotti jogviszonyt és vállalkozóként fotós legyek.

Most összegyűjtöttem azokat az embereket, akik segítettek ebben a folyamatban és végiggondoltam milyen lépések kellettek hozzá, hogy a váltás sikeres legyen. Így született ez a 2 napos konferencia. 

A Főállású Fotós Leszek – Konferenciánkon önismereti tréninget tartunk, ahol a résztvevők megismerhetik a saját komfortzónájukat és megtanulhatják, mi kell ahhoz, hogy el tudják hagyni ezt a kényelmi zónát.

fotós freelancer

Három sikeres fotós saját története és stratégiája segíti a vendégeket a jövedelmező fotós vállalkozás felépítéséhez, illetve ahhoz is útmutatást kapnak a résztvevők, hogyan válhat valaki alkalmazottból vállalkozóvá.

Segítséget nyújtunk adózási ügyekben, marketing kérdésben - ezen belül az AdWords, Facebook és Instagram jelentőségét is megmutatjuk – ahhoz, hogy a résztvevők a fotós vállalkozásukat felvirágoztathassák.  

A fotózás számomra egy szubjektív önkifejezés: különböző stílusok, szintek, témák, érdeklődési területek - minden fotósnál más és más. De ami mindenkinél közös téma: hogyan tudunk megélni belőle? Ahhoz, hogy ide eljussunk, nem egy lépés. Ez egy hosszú folyamat és szemléletváltás.

Mindenáron keresztülvinni – még a szkeptikusokon is - a tervedet, hogy abból élj, ami a szenvedélyed.

Ennek az útnak a nehézségeit és az akadályok leküzdésének lehetőségeit fogjuk átadni a jövő fotós vállalkozóinak.

Eseményünk Facebookon: facebook.com/events/999206113813767/


Ott találkozunk, 

Erika

>