Könyvkiadás Amazonon II. – Milyen könyvet adj ki? - Digitális Nomád Blog

Könyvkiadás Amazonon II. – Milyen könyvet adj ki? (Tipp: nem kell, hogy tudj írni)

A könyvkiadás hallatán a legtöbbünk azonnal bepánikol: "De hát nem vagyok író, nem adhatok ki könyvet!"

A jó hír, hogy nem is kell tudnod írni ahhoz, hogy pénzt keress könyvkiadással.

Ebben a cikkben adok pár ötletet arra, hogy milyen könyveket publikálhatsz a szokásos regényeken kívül.

A cikksorozat első részét itt találod.

More...

Alacsony tartalmú könyvek

Talán a legegyszerűbb, legalábbis ami az írást illeti, mégis hasznos és népszerű.

Az én naplóim (Morning Mindset, Growth Planner 2020) is ebbe a kategóriába tartoznak. Figyelem: Az Amazon KDP-n keresztül nem tudsz spirálos könyvet kiadni. Csak a hagyományos kötés választható.

Mivel ezekbe a könyvekbe írni / rajzolni / ragasztani kell, csakis nyomtatott formában érdemes őket kiadni, Kindle (eBook) formátumban nem.

Íme pár ötlet low-content könyvekre:

 • Naplók, tervezők - te kitalálod a kérdéseket, megtervezed a helyet, ahová írni, rajzolni lehet, és illusztrálod. Vagy felbérelsz valakit Fiverr-en, aki elkészíti az illusztrációt, ha ezt is másra bíznád. Példa: Morning Mindset
 • Füzetek - olyat is találni Amazonon, amiben egyáltalán nincs tartalom, csak üres sorok, négyzetrács, pontozott rács, és így tovább. Jegyzetelésre kiváló, mindenki szereti a szép, igényes jegyzetfüzeteket.
 • Vendégkönyvek - esküvőkre, szállodákba, éttermeknek.. nincs sok munka vele, de szintén népszerű. Példa.
 • Határidőnaplók, naptárak - Dátumozott oldalakkal. A Growth Planner 2020 a napló és a határidőnapló keveréke.
 • Fényképek vagy rajzok kollekciója - Minden oldalon egy szép kép, esetleg egy kis leírással a képek alatt.
 • Fotóalbum - Ez nem más, mint üres téglalapok minden oldalon. Persze, megfelelő méretezéssel és szép design-nal. Hagyd ki a helyet a fotóknak (mozijegyeknek, belépőknek, matricáknak stb) amiket majd a könyv tulajdonosa arra használ, hogy ő maga ragassza be kedvenc emlékeit.  
 • Családfa - Szép ajándékötlet. Példa.  
 • Színező - Különösen a felnőtt színezők nagyon népszerűek mostanában. Figyelj rá, hogy elég helyet hagyj ki, ugyanis a könyv csak annyira nyílik, mint egy hagyományos puhakötéses könyv is (nincs spirál opció). Példa.  
 • Rejtvénykönyv - Keresztrejtvény, sudoku, szókereső... Tudom, ezt sokkal trükkösebb elkészíteni, hiszen a rejtvényeknek tényleg működniük kell. Egy kis Google kereséssel viszont magyar nyelven is találhatsz rejtvénygeneráló programokat!
 • Receptes füzet - Melyik konyhatündér ne szeretné összeírni a saját kedvenc receptjeit? A receptek leírását bízd a füzet tulajdonosára, te csak megtervezed az oldalakat hozzá.
 • Olvasónapló - sokan szeretünk jegyzetet készíteni a könyvből, amit olvastunk

Egyéb, írói vénát nem igénylő könyvek

A fenti könyvek célja, hogy a könyv használója írjon, rajzoljon, színezzen, ragasszon - egyszóval használja, ahelyett, hogy elolvasná. Bár szuper ötlet és jó bevételi forrás (az én naplóim is csak papírformátumban jelentek meg), Kindle-re nem érdemes őket publikálni, márpedig a Kindle eBookokkal sokszor többet lehet keresni.

Ráadásul az olvasó azonnal megkapja a Kindle könyveket, bárhol is legyen épp a világon, míg a nyomtatott könyveknél várni kell a kiszállításra.

Íme néhány ötlet, ha kiadnál valamit Kindle-re is, de nem érzed késznek magad arra, hogy összefüggő oldalakat írj.

 • Receptkönyv - gyűjtsd össze a kedvenc receptjeidet. Fotó, hozzávalók, elkészítés módja... következő!
 • Idézetet, mondások gyűjteménye - figyelj a jogokra!
 • Kalauz - útikalauz, étteremajánló, programjavaslatok, könyvajánló...
 • Tankönyv, "hogyan" könyv - nem mondom, hogy könnyű egy tankönyvet összerakni, de nem kell mesterien bánnod a szavakkal ahhoz, hogy megoszd a tudásod. Leírhatod például az angol igeidőket magyarázatokkal, vagy bevezetheted az olvasókat az origami rejtelmeibe. 

Ha valódi könyvet írnál (..vagy iratnál?) 

Elég egy gyors keresés Fiverr-en ahhoz, hogy lássuk, mennyire népszerű ghost writer-t felbérelni. A ghost writer az, aki az ötleteink alapján megírja a könyvünket pénzért - cserébe lemond a jogdíjakról, és vállalja, hogy az ő neve helyett a miénk jelenik meg a könyvön. Ha neked ez egy szimpatikus megoldás, ezt is választhatod.

Ha pedig bevállalod, te magad is megírhatod a könyvedet. (Egy proofreader-t, aki átellenőrzi a könyvedet tartami és helyesírási szempontból, ebben az esetben is érdemes lehet felbérelni)

A jó hír, hogy nem kell több száz oldalban gondolkodnod: Az Amazonon már akár 24 oldalas könyvet is kiadhatsz!

Például... 

 • Egy novellát, rövid elbeszélést 
 • Egy megtörtént esetet, amiből mások is tanulhatnak
 • Írhatsz a szakterületedről, a hobbidról
 • Egy mesekönyvet
 • Életrajzi könyvet
 • Vagy akár egy hagyományos regényt is.

A lehetőségeid száma végtelen. A listát végigolvasva biztosan eszedbe jutottak olyan ötletek is, amikre én nem is gondoltam. Ha működhet könyv vagy eBook formájában, próbáld ki - nincs vesztenivalód! 

Mire vársz még? 

"Jó, jó, de mégis hogyan kezdjek neki?"

Ebben segítek én! Ha szeretnéd hamarosan már a saját kezedben fogni a könyvedet (miközben az Amazon összes virtuális könyvespolcán is megjelenik, eladásra készen), anélkül, hogy időt és pénzt veszítenél a folyamattal, a Könyvkiadás ingyen, gyorsan Amazonon kurzusom épp neked való!

Bő egy óra alatt mindent megmutatok neked a legelső lépésektől a legutolsóig, olyan alacsony áron, amit pár könyv eladásával egyből vissza is keresel!

Megéri a befektetés?

>